Hoe een succesvolle bedrijfsovername tot stand te brengen

Aandelenwaardering

U wilt een bedrijf kopen, verkopen of misschien overdragen aan de volgende generatie? maar weet u niet precies wat uw bedrijf waard is? Neem dan contact op met VanOoijen Accountants in Haarlem.

Waarde en prijs zijn namelijk twee verschillende zaken. Door het laten uitvoeren van een waardebepaling krijgt u inzicht in de waarde bepalende factoren. Zeker als de overdracht van het bedrijf nog iets verder in de toekomst ligt, valt er ook nog te sturen op die waarde bepalende factoren. Ook indien u in onderhandeling zit met een mogelijke koper of verkoper en u heeft behoefte aan iemand die met u meekijkt, bent u bij ons aan het goede adres.

Advies waardebepaling bedrijf

Als u een bedrijf, website of een licentie aan- of verkoopt, is een betrouwbare waardering cruciaal. Hoe weet u als koper of verkoper anders of de transactie haalbaar, nadelig of juist heel gunstig is en bij welke prijs u wel of juist niet wilt (ver)kopen? Aan historische informatie heeft u wel iets, maar dat vertelt slechts een deel van het verhaal. Net als bij een belegging zijn de toekomstige kasstromen juist bepalend voor de waarde van een onderneming. De bij de waardebepaling te hanteren uitgangspunten zijn daarbij cruciaal. Verkeerde aannames leiden namelijk tot verkeerde waarderingen. In onze advisering staan we daarom daar ook als eerste bij stil en pas daarna gaan we rekenen.

Wat voor waarde er ook uit een waardering komt, u moet goed beseffen dat dit slechts een startpunt of een indicatie is voor de prijs. Het is de kunst om op basis van een degelijke waardering tot de voor u meest aantrekkelijke transactieprijs te komen. Hierbij kunnen we u uitstekend helpen.

Voordelen bedrijfsbepaling bij VanOoijen 

  • De zekerheid van een erkende waarderingsexpert met veel ervaring in waardebepalingen
  • Snel schakelen - we kunnen u al snel een betrouwbare indicatie van het te (ver)kopen bedrijf geven
  • U krijgt inzicht in de financierbaarheid van de overname
  • Uitstekende basis en ondersteuning bij prijsonderhandelingen

Contact
Leidsevaart 578
2014 HT HAARLEM
Postbus 538
2003 RM HAARLEM

T: (023) 544 03 83
E: adviseurs@ooijen.nl

Wij sponsoren: