Familiebedrijven en vennootschappen

Met meer dan 500 MKB-bedrijven en dga's als klant kent VanOoijen Belastingadviseurs de MKB-ondernemer en zijn organisatie als geen ander. Wij ondersteunen onze klanten bij zowel zakelijke- als privé fiscale en financiële aspecten. Wij kunnen u als (MKB-)ondernemer het volledige (family office) pakket bieden! 


Bij VanOoijen Belastingadviseurs kunt u terecht voor al uw fiscale zaken, zoals (uiteraard) de fiscale aangiften, belastingadvies, het optreden naar de fiscus toe namens u, maar ook voor financiële planning en begeleiding bij bedrijfsopvolging waarbij wij met u mee denken aan de toekomst van uw bedrijf. VanOoijen biedt het gemak van een brede dienstverlening onder één dak met de expertise van een Big4 kantoor, maar de persoonlijke aandacht van een MKB kantoor.

Een aantal redenen om onze organisatie in uw overweging mee te nemen:

 • Aandacht en snelheid: u krijgt snel antwoord op uw vragen en u kunt altijd op korte termijn een afspraak maken om samen uw fiscale uitdagingen op te lossen;
 • Ervaren belastingadviseurs die hun sporen mede bij grote kantoren hebben verdiend;
 • De accountants van VanOoijen kunnen uw bedrijf economisch waarderen voor aan- en verkoop en bedrijfsopvolging.
 • VanOoijen werkt samen met vaste partijen in het geval u een notaris, advocaat of vermogensbeheerder nodig heeft. Uiteraard werken wij ook samen met de door u gekozen specialisten.
 • Convenant met belastingdienst maakt dat u vooraf en snel duidelijkheid kunt krijgen over uw fiscale positie (horizontaal toezicht);
 • De adviseurs van VanOoijen denken niet alleen vanuit een zuiver economisch standpunt, maar luisteren ook naar uw persoonlijke wensen en doelen en helpt deze zo gunstig mogelijk te realiseren.

Afgezien van het aanleveren van de benodigde stukken, nemen wij het hele belastingaangiftetraject voor onze rekening, adviseren wij u met vragen over de werkkostenregeling, adviseren wij over de Innovatiebox, het aanvragen van een Speur- en Ontwikkelingswerkverklaring (S&O-verklaring), het opzetten en begeleiden van een ondernemingsstructuur, het begeleiden van een (juridische) fusie en splitsing, het aanvragen en begeleiden van een fiscale eenheid voor de omzetbelasting en vennootschapsbelasting en het opzetten van een onderneming.

Is uw juridische en fiscale ondernemingsstructuur optimaal?

Ondernemers staan vaak niet stil bij de fiscale en juridische structuur van hun onderneming en toch is het van wezenlijk belang dat u er aandacht aan besteedt. Een goed uitgedachte structuur beperkt uw aansprakelijkheids- en financiële risico’s, biedt een goede basis voor bedrijfsoverdracht of verkoop later en zorgt ervoor dat u ‘tijdens de rit’ niet onnodig veel belasting betaalt. Dit is het hart van de dienstverlening van VanOoijen Belastingadviseurs. Onze mensen hebben uitstekende kennis van en ervaring op het gebied van fiscale en juridische bedrijfsstructuren. Wij kunnen u op dit gebied de volgende diensten bieden:

 • Advisering rechtsvorm (eenmanszaak, BV, VOF e.d.);
 • Dividendbeleid om vermogen zoveel mogelijk uit risicosfeer van crediteuren te halen;
 • Advisering mogelijkheden fiscale eenheid omzetbelasting en vennootschapsbelasting;
 • Advisering over ‘opruimen’ inactieve vennootschappen, en verschillende BV's;
 • Advisering en begeleiding reorganisatie onderneming via bijvoorbeeld een aandelenfusie of een juridische splitsing.

 

Bent u op zoek naar een financiële dienstverlener waar u zowel de administratie kan onderbrengen als fiscale begeleiding ontvangt? Neem dan contact op met VanOoijen Belastingadviseurs in Haarlem. U bent van harte welkom bij ons op kantoor voor een kennismakingsgesprek.

Voor een adviesgesprek geldt een basistarief van € 250 (exclusief BTW). Voor uitgebreider advies geldt een uurtarief van € 110  tot € 235 (exclusief BTW).