Digitale services English

Belastingdienst wil subsidie Wet Vermindering Afdracht Loonbelasting (WVA) terugvorderen

Op dit moment corrigeert de belastingdienst op grote schaal de toepassing van de Wet Vermindering Afdracht Loonbelasting, ook bekend als Wet Vermindering Afdracht Onderwijs. Veel bedrijven, bijvoorbeeld in de logistieke of agrarische sector, hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van deze Wet Vermindering Afdracht Loonbelasting subsidie, maar de belastingdienst wil nu in veel gevallen de subsidie terugvorderen. En dikwijls met flinke boete.
 

VanOoijen Haarlem Belastingadviseurs helpt u bij geschillen inzake WVA

Wij adviseren diverse bedrijven bij boekenonderzoeken door de belastingdienst en het is maar zeer de vraag of de belastingdienst deze correcties wel kan opleggen. Er spelen discussies rond zogeheten deelcertificaten maar ook of er wel beroepspraktijkvorming – BPV – heeft plaatsgevonden. De belastingdienst speelt het 'hard' en lijkt hier op de stoel van de onderwijsinspectie te willen gaan zitten. Kamervragen en het zoeken van publiciteit hebben tot op heden de belastingdienst niet op andere gedachten gebracht. In veel gevallen zal er bezwaar en/of beroep moeten worden aangetekend. 

VanOoijen Haarlem Belastingadviseurs heeft ondernemingen geholpen om minder subsidie terug te betalen dan de belastingdienst aanvankelijk had gevraagd. Wij weten precies wat de belangrijke punten zijn die in uw voordeel kunnen werken. Graag willen we ook u helpen om niet onnodig WVA subsidie terug te hoeven betalen.

Kondigt de belastingdienst een Wet Vermindering Afdracht Loonbelasting onderzoek aan, of ligt er al een (concept-)rapport? Neem dan contact met ons op, wij kunnen u helpen!