Particulieren

Uw vermogen geeft u veel vrijheid en rust, maar brengt ook bijzondere verantwoordelijkheden met zich mee. Zeker wanneer u met belastingtechnisch complexe zaken te maken heeft, is het raadzaam om uw belastingaangifte bij een deskundige partij onder te brengen. Denkt u hierbij onder andere aan een aankoop van een nieuwe woning, een (internationale) schenking, overlijden, aan- of verkoop van onroerend goed, resultaat uit overige werkzaamheden of vertrek naar het buitenland.

Of heeft u een vermogen en bent u opzoek naar fiscaal advies op het gebied van tax planning en box 3. Wij kijken samen naar uw situatie en helpen u om een fiscaal optimale positie te bereiken.

Bij VanOoijen kunt u ook terecht voor financiële planning en begeleiding bij bedrijfsopvolging, waarbij wij met u mee denken aan de toekomst van uw bedrijf. 

Internationale situaties

Misschien gaat u migreren of bent u van plan dit binnenkort te doen. In dat geval moet u (uiteindelijk) belastingaangifte moeten doen in de vorm van een zogeheten M-biljet. Een migratie aangifte is vaak een papieren aangifte welke zeer uitgebreid en complex kan zijn. Indien u in het verleden uit Nederland geëmigreerd bent en nog een onroerend goed bezit in Nederland dient u een aangifte voor buitenlandsbelastingplichtige (C-biljet) te doen.

Wij hebben ervaring met het adviseren van bedrijven en particulieren in internationaal verband en zijn aangesloten bij het internationaal samenwerkingsverband de INAA Group. Dit internationale netwerk stelt ons in staat om snel een specialist op het gebied van buitenlandse belastingen in te inschakelen, ongeacht waar u of uw onderneming is gevestigd, zodat u in het juiste land de juiste belasting afdraagt op basis van internationale belastingverdragen.

Estate Planning en vermogensoverdracht

Hoe zorgt u ervoor dat uw kinderen zoveel mogelijk van uw schenkingen of nalatenschap profiteren en niet de fiscus? Misschien wilt u wel een schenking doen aan een goed doel of zelf een goed doel in de vorm van een stichting oprichten. Of u heeft een familiebedrijf waarvan de opvolging op termijn geregeld moet worden. Om al deze doelen te bereiken is het noodzakelijk om bij leven al een aantal maatregelen te nemen waarvan een schenkingsplan vaak deel van zal uitmaken.

Tegenwoordig is het gebruikelijk om een (familie) hypotheek te verstrekken aan de kinderen zodat deze een nieuwe woning kunnen kopen. Een van onze belastingadviseurs kan u daarbij helpen om dit zo fiscaal vriendelijk en op de juiste manier te laten plaatsvinden met een persoonlijk advies op maat. 

Ondernemers

Ondernemers, waaronder vrije beroepers zoals advocaten, architecten en artsen, staan vaak niet stil bij de fiscale en juridische structuur van hun onderneming toch is het van wezenlijk belang dat u er aandacht aan besteedt. Een goed uitgedachte structuur beperkt uw aansprakelijkheid en financiële risico’s, biedt een goede basis voor bedrijfsoverdracht of latere verkoop en zorgt ervoor dat u niet onnodig veel belasting betaalt.

Zo adviseren wij bij vragen over de werkkostenregeling, de innovatiebox, het aanvragen van een Speur- en Ontwikkelingswerkverklaring (S&O-verklaring), het opzetten en begeleiden van een ondernemingsstructuur, het liquideren van vennootschappen, het opstellen van een convenant met belastingdienst met het verzoek om onder horizontaal toezicht te vallen, het begeleiden van een (juridische) fusie en splitsing, het aanvragen en begeleiden van een fiscale eenheid voor de omzetbelasting en vennootschapsbelasting en het opzetten van een onderneming.

Stichtingen en verenigingen

Stichtingen en verenigingen hebben te maken met een breed fiscaal spectrum en VanOoijen kan ondersteunen met het bepalen van de belastingplicht, het terugvragen van BTW en het afstemmen van de ANBI en SBBI status.

Offerte

Voor een adviesgesprek bij ons op kantoor reken wij een vast basistarief van € 300 exclusief BTW (€ 363 inclusief BTW). In dit gesprek van een uur bespreekt u met een fiscaal jurist en/of een fiscaal econoom uw situatie.

Voor uitgebreidere fiscale vraagstukken of een uitgeschreven advies hanteren wij een uurtarief vanaf € 135 tot € 255 (exclusief BTW).