Inkomstenbelasting voor particulieren

De aangifte inkomstenbelasting is een forse administratieve last. Mogelijk heeft u te maken met de bijleenregeling na de verkoop van een eigen woning of werkt u in het buitenland. Zonder specialistische fiscale kennis bestaat een reële kans dat u te veel belasting betaalt of fouten maakt. Uiteraard wilt u dit voorkomen, zodat u later geen naheffingen ontvangt en misschien zelfs boetes. Wij hebben jarenlange ervaring met het verzorgen belastingaangiften van ondernemers en particulieren.

Voor een particuliere aangifte inkomstenbelasting (met fiscaal partner) hanteren wij een tarief vanaf € 400 exclusief BTW (€ 484 inclusief BTW).

Inkomstenbelasting voor ondernemers

Als (beginnend) ZZP’er, freelancer, ondernemer met een eenmanszaak of vrij beroep beoefenaar heeft u veel aan u hoofd. Wij nemen daarom het belastingaangifte traject, afgezien van het aanleveren van de benodigde stukken, voor onze rekening zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Wij leggen duidelijk uit hoe uw belastingaangifte is opgebouwd en waar de aandachtspunten liggen. Wij vinden het belangrijk dat er een helder beeld ontstaat van uw fiscale en financiële situatie, zodat u betere beslissingen kunt nemen.

Voor een ondernemers aangifte inkomstenbelasting (met fiscaal partner) hanteren wij een tarief vanaf € 750 (exclusief BTW).

Voor een aangifte omzetbelasting (BTW aangifte) hanteren wij een tarief vanaf € 125 (exclusief BTW).

Vennootschapsbelasting

Met meer dan 500 MKB-bedrijven en dga's als klant kent VanOoijen Belastingadviseurs de MKB-ondernemer en zijn organisatie als geen ander. Wij ondersteunen onze klanten bij zowel zakelijke- als privé fiscale en financiële aspecten. Wij kunnen u als (MKB-)ondernemer het volledige (family office) pakket bieden! VanOoijen biedt het gemak van een brede dienstverlening onder één dak met de expertise van een Big4 kantoor, maar de persoonlijke aandacht van een MKB kantoor.

Voor een aangifte vennootschapsbelasting hanteren wij een tarief vanaf € 400 (exclusief BTW).

Erfbelasting

Na overlijden moeten erfgenamen in vaak aangifte doen voor de heffing van erfbelasting. Heeft de erflater een testament? Dan kunnen de erfgenamen vaak ook nog bepaalde keuzes maken ter besparing van erfbelasting. Maakt een onderneming, een aanmerkelijk aandelenbelang in een BV of buitenlands vermogen onderdeel uit van de nalatenschap? Dan verdient de aangifte bijzondere aandacht. Wij helpen u graag met de fiscale afwikkeling van de nalatenschap en adviseren over de eventuele besparingsmogelijkheden.

Wij verzorgen de aangifte erfbelasting voor een tarief vanaf € 900 exclusief BTW (€ 1.089 inclusief BTW)

Schenkbelasting

Doet u een schenking in het kader van vermogensoverdracht aan uw kinderen, dan moet in veel gevallen een aangifte schenkbelasting worden ingediend. Ook kan schenkbelasting zijn verschuldigd bij het verstrekken van een (hypotheek)lening aan uw kind in combinatie met het (periodiek) kwijtschelden van die lening. Naast het uitwerken van het schenkingsplan en het opstellen van de benodigde documenten, zorgen wij ook voor de aangifte schenkbelasting.

Wij verzorgen de aangifte schenkbelasting (met leningsovereenkomst indien nodig) voor een tarief vanaf € 250 exclusief BTW (€ 303 inclusief BTW)

Offerte

Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van de situatie, hoe de administratie wordt aangeleverd en de benodigde werkzaamheden.

Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Voor een offerte op maat, die aansluit bij uw situatie, kunt u contact opnemen.