VanOoijen Accountants in Haarlem sinds 1996

VanOoijen biedt MKB ondernemers een breed palet aan accountancy diensten die niet alleen helpen om wettelijke verplichtingen na te komen, maar ook om uw bedrijf te sturen en aan te passen aan nieuwe uitdagingen in de toekomst. 

Wij spreken de taal van het MKB, pakken zaken praktisch aan, zonder concessies aan kwaliteit.  Wij schrijven pragmatische management letters met adviezen, vanuit het doel uw bedrijf beter te maken en verder te helpen.  Formaliteiten proberen wij zoveel mogelijk te beperken.

Door de omvang van ons kantoor krijgt u de persoonlijke aandacht en korte communicatielijnen die u zoekt. Ons kantoor kent een laag personeelsverloop, waardoor u steeds dezelfde mensen als aanspreekpunt heeft.

Samenstellen van de jaarrekening

Kleinere ondernemingen hoeven de jaarrekening niet door een accountant te laten controleren. Vaak wordt de jaarrekening samengesteld door een accountant. Daarbij verschaft de accountant geen zekerheid over de stukken, zoals dat bij een controle wel het geval is. Voor externe partijen, zoals financiers, is het prettig als de accountant de jaarrekening heeft samengesteld, zij weten dan dat er in elk geval een deskundige externe partij naar de cijfers heeft gekeken. VanOoijen maakt ook gewaarmerkte jaarrekeningen voor bijvoorbeeld subsidie, hypotheek en huuraanvragen.

Controle van de jaarrekening

Bij grote ondernemingen is het vaak verplicht om de jaarrekening te laten controleren door een accountant. De zo gehete assurance-opdracht voor een controleverklaring bij de jaarrekening.

VanOoijen heeft een AFM vergunning voor het verrichten van controles van jaarrekeningen. Met circa 30 wettelijke controles en 15 vrijwillige controllers van jaarrekeningen voor bedrijven en stichtingen, heeft VanOoijen een behoorlijke portefeuille aan opdrachten, met name binnen het familiebedrijf.  

Daarnaast is het mogelijk dat kleinere ondernemingen vrijwillig kiezen om de jaarrekening te laten controleren voor het toevoegen van zekerheid aan een (financiële) verantwoording.

Overige diensten

Naast het samenstellen en controleren van de jaarrekening, kunt u bij ons ook terecht als u bijvoorbeeld overnameplannen heeft en een bedrijfswaarderingen nodig heeft, uw kosten wilt verlagen om uw concurrentiepositie te verbeteren, uw geldstromen beter wilt beheren doormiddel van een liquiditeitsprognose om te voorkomen dat uw bedrijf in betalingsproblemen komt Naast de hierboven beschreven dienstverlening, kunnen we u ook helpen met bijvoorbeeld financieringsaanvragen, liquiditeitsprognoses en bedrijfswaarderingen

Een blik naar de toekomst

Daarnaast fungeren wij als sparringpartner voor onze klanten of zij bezig zijn met investeringen, fusies of nieuwe producten. Als accountant bij VanOoijen spelen we ook onze rol door input te geven vanuit een objectieve, financiële invalshoek. Dit helpt onze cliënten om de plannen net de scherpte te geven die ze op een nog hoger plan brengen.

registeraccountant RA nirv register valuator VanOoijen
Jeroen Vijn register accountant RA VanOoijen

Accountant-directeur

Paul van der Aar RA RV

Accountant-directeur

Jeroen Vijn RA