Paul (P.J.M.) van der Aar RA RV

Functie: Accountancy directeur (RA RV)
Opleiding: Bedrijfseconomie (VU)
Registeraccountant (VU)
Register Valuator (Erasmus)

Mijn ervaring

Na de middelbare school ben ik bedrijfseconomie gaan studeren met in mijn achterhoofd wel om accountant te worden. Zonder eigenlijk te weten of ik dat wel leuk zou vinden.

The proof of the pudding is in the eating en ben ik mijn carriére gestart bij een voorganger van (uiteindelijk) PWC. De keuze voor accountant bleek een juiste te zijn, maar mijn interesse lag wel bij het MKB. Daarna heb ik een overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, eerst bij Hokatex (thans Rentokil) waar enorm veel veranderde en daarna bij Brinks in het geldtransport, een bedrijf dat vanuit een monopolie kwam, veel uitdaging dus. Omdat het MKB mij bleef trekken, ben ik 2001 gestart bij VanOoijen, waar ik thans partner ben.

Het waarderen van MKB bedrijven is binnen ons kantoor mijn specialiteit. Ik heb dit altijd al leuk werk gevonden, in 2014 heb ik dan ook met veel plezier de opleiding tot Register Valuator aan de Erasmus Universiteit gevolgd. Jaarlijks doe ik dan ook – naast mijn werkzaamheden als accountant – een aantal bedrijfswaarderingen.

 

Werken met plezier

De regelgeving waar we mee te maken hebben doet mij wel eens zuchten, maar de combinatie van vaktechnisch bezig zijn en ondernemers helpen enerzijds, en het runnen van kantoor anderzijds blijft voor mij heel leuk. We hebben leuke en diverse klanten en de team spirit van samenwerkende collega’s geeft energie.

Ik ben al heel veel jaren getrouwd en in die jaren hebben we al heel veel landen afgereisd, onze grote hobby. Met reizen zijn er altijd weer nieuwe bestemmingen te vinden en dat geldt ook voor het werk: Er is altijd wel weer iets nieuws, en dat houdt het leuk.