Sneller schuldenoverzicht Belastingdienst opvragen

Fiscaal dienstverleners kunnen per 16 december sneller een actueel schuldenoverzicht opvragen van een onderneming die uitstel van belasting heeft aangevraagd.

Ondernemers en hun accountantskantoren hebben een actueel schuldenoverzicht van de Belastingdienst nodig voor het opmaken van de jaarrekening 2020 en voor het aanvragen van enkele steunmaatregelen. Ook is het van belang dat ondernemers weten waar zij aan toe zijn.

Twee nieuwe manieren opvragen schuldenoverzicht

Door de coronacrisis maken veel ondernemingen gebruik van uitstel van belastingbetaling. Voor het houden van overzicht en het afsluiten van het boekjaar is er behoefte aan een actueel inzicht in de schuldpositie. Het was al geruime tijd mogelijk om telefonisch een schuldenoverzicht met openstaande bedragen op te vragen bij de Belastingdienst (binnen 10 dagen per post te ontvangen). Daar komen nu voor fiscaal dienstverleners en intermediairs per 16 december 2020 twee nieuwe manieren bij waardoor het mogelijk is om sneller een actueel overzicht aan te vragen. Het schuldenoverzicht zal altijd binnen 10 werkdagen naar het bij de Belastingdienst bekende toezendadres van de ondernemer worden gestuurd. 

 

Daarnaast is het van belang dat ondernemers voortijdig verlenging van uitstel van betaling aanvragen voor de deadline verstreken is.

 

Bent u opzoek naar een fiscaaladviseur die het contact met de Belastingdienst voor u regelt kunt u contact opnemen met VanOoijen Accountants en Belastingadviseurs in Haarlem.