Digitale services English

Kerst- of eindejaarsborrel? Vergeet de werkkostenregeling niet!!

18-12-2018
Kerst- of eindejaarsborrel? Vergeet de werkkostenregeling niet!!
Om het jaar feestelijk af te sluiten (en te beginnen) geven veel bedrijven borrels en leuke etentjes samen met hun personeel. Om dit extra feestelijk te maken kan dit fiscaal op een voordelige manier.

Wat is er mogelijk?
In eerste instantie worden borrels en etentjes met personeel als loon gezien. Dat zou betekenen dat er loonheffingen moeten worden ingehouden en dat het personeel uiteindelijk belasting betaalt over de kerstborrel. Dit is uiteraard niet wenselijk.

De werkkostenregeling
Onder de werkkostenregeling kunnen deze borrels en etentjes onbelast worden verstrekt aan de werknemer. Per jaar mag er 1,2% van de totale loonsom aan de werknemers worden uitgekeerd. Let hierbij dus wel op of er niet al eerder verstrekkingen onder de werkkostenregeling hebben plaatsgevonden. Gaat de vergoeding namelijk deze 1,2% te boven, dan moet over het meerdere 80% belasting betaald worden door de werkgever.
Wanneer deze borrels op de werkplek (hier vallen de vergaderzaal en de kantine ook onder) worden gegeven, is dit sowieso vrijgesteld voor de loonbelasting. Voor eten moet er dan wel een bedrag van € 3,35 (€ 3,40 in 2019) tot het loon worden gerekend, maar dit is te overzien en dit bedrag kan ook nog onder de werkkostenregeling worden gebracht.

Kosten voor de winstberekening?
Eten en drinken zijn voor de fiscale winstberekening van vennootschappen maar deels aftrekbaar. De kosten zijn aftrekbaar voor  73,5% of ze zijn aftrekbaar voor het bedrag dat boven het nader te bepalen  drempelbedrag uitkomt. Hier kan een keuze gemaakt worden wat het meest voordelig is.

Wanneer het eten en drinken overigens gewoon tot het loon wordt gerekend zijn deze kosten voor de winstbepaling wel volledig aftrekbaar. De aftrekbeperking geldt alleen wanneer de kosten onder de werkkostenregeling worden geplaatst.