Ondernemers met een eenmanszaak en de ZZP'er:

Als (ZZP) ondernemer met een eenmanszaak of vrij beroep heeft u veel aan u hoofd. Wij nemen daarom het hele belastingaangifte traject, afgezien van het aanleveren van de benodigde stukken, voor onze rekening zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Wij leggen duidelijk uit hoe uw belastingaangifte is opgebouwd en waar de aandachtspunten liggen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er een helder beeld ontstaat van uw fiscale en financiële situatie, zodat u betere beslissingen kunt nemen. Uit ervaring weten we dat klanten deze insteek zeer op prijs stellen.

De belastingaangifte plicht is een forse administratieve last. Zonder specialistische fiscale kennis bestaat een reële kans dat u te veel belasting betaalt of fouten maakt. Uiteraard wilt u dit voorkomen, zodat u later geen met naheffingen ontvangt en misschien zelfs boetes. VanOoijen helpt u graag met uw belastingaangifte. Wij hebben jarenlange ervaring met het verzorgen belastingaangiften van ondernemers en particulieren. Natuurlijk begeleiden wij u ook als net een onderneming heeft opgericht of dat binnenkort gaat doen.

 

Voor het opstellen en indienen van een aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers hanteren wij een tarief vanaf € 550 (exclusief omzetbelasting).

Vrije beroepen:

Veel vrije beroepers zoals advocaten, architecten en artsen vragen ons om advies bij de keuze van hun ondernemingsvorm. In de regel geldt dat een BV-structuur bij lage winsten onaantrekkelijk is. Als gevolg van de MKB-winstvrijstelling en de zogeheten zelfstandigenaftrek voor ondernemers in de inkomstenbelasting, blijft de belastingdruk bij relatief lage winsten zeer beperkt. Voor bepaalde vrije beroepers kan het zelfs aantrekkelijk zijn te overwegen om terug te gaan vanuit een BV rechtsvorm naar een eenmanszaak. Uiteraard spelen bij de keus tevens andere factoren, zoals aansprakelijkheid. Een groot voordeel van een BV ten opzichte van een onderneming in de inkomstenbelasting is dat als het misgaat, de crediteuren in beginsel alleen aanspraak kunnen maken op het ondernemingsvermogen. In de inkomstenbelasting zit ook het privévermogen van een ondernemer in de risicosfeer.

Speciaal voor voor juridische en medische ondernemers hebben wij een whitepaper opgesteld. U kunt onze whitepaper met onderstaand formulier dgitaal aanvragen.