Belastingaangifte Inkomstenbelasting 2022

Vanaf 1 maart 2023 is het weer mogelijk om de aangifte inkomstenbelasting in te dienen. U heeft daarvoor de tijd tot 1 mei. U kunt eventueel uitstel aanvragen waardoor de aangifte uiterlijk 31 augustus 2023 bij de belastingdienst moet worden ingediend.

 

Bijzondere gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld emigratie, immigratie, (echt)scheiding, overlijden van uw partner, de aan-/verkoop van een eigen woning, een middelingsverzoek of de start van uw eenmanszaak zorgen ervoor dat uw belastingaangifte er anders uitziet dan voorgaande jaren. Misschien verwacht u een belastingteruggaaf of denkt u dat u juist belasting moet (bij)betalen. In ieder geval wilt u zeker weten dat u niet teveel belasting betaalt of juist te weinig terugkrijgt.

 

Ongeacht de situatie of de reden, VanOoijen Accountants & Belastingadviseurs in Haarlem is u graag van dienst. Wij adviseren al sinds 1996 zowel particulieren als ondernemers op het gebied van belastingen en verzorgen onder meer de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Of het nou gaat om een particuliere aangifte of die van een ondernemer, wij bekijken uw situatie, maken uw aangifte en (indien wij een besparingsmogelijkheid zien) gaan met u in gesprek om uw fiscale positie te verbeteren.

 

Voor het verzorgen van de belastingaangifte rekenen wij de volgende tarieven:

  • Voor een particuliere aangifte ligt ons tarief tussen € 350 en € 500 exclusief btw. (inclusief fiscaalpartner)
  • Voor ondernemers met een eenmanszaak of die firmant zijn in een VOF ligt het tarief tussen € 500 en € 1.000 euro exclusief btw.

 

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een eenmalig fiscaal consult over uw fiscale situatie. Hiervoor hanteren wij een standaardtarief van € 250 exclusief btw.

Blijkt uw situatie toch wat ingewikkelder, er is bijvoorbeeld overleg met de belastingdienst nodig, dan bekijken wij op welke manier wij u verder kunnen helpen. Fiscale advisering vindt dan plaats op declaratiebasis tegen een vast uurtarief afhankelijk van het fiscaal vraagstuk.

 

Heeft u vragen over of interesse in een aangifte- en adviesdiensten?

Neem dan contact op. Onze fiscalisten zijn u graag van dienst!