Belastingaangifte Inkomstenbelasting 2021

Binnenkort is het weer tijd voor het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting. Tussen 1 maart en 14 juli 2022 moet de aangifte bij de belastingdienst worden ingediend.

 

Bijzondere gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld emigratie, immigratie, (echt)scheiding, overlijden van uw partner, de aan-/verkoop van een eigen woning, een middelingsverzoek of de start van uw eenmanszaak zorgen ervoor dat uw belastingaangifte er anders uitziet dan voorgaande jaren. Misschien verwacht u een belastingteruggaaf of denkt u dat u juist belasting moet (bij)betalen. In ieder geval wilt u zeker weten dat u niet teveel belasting betaalt of juist te weinig terugkrijgt.

 

Ongeacht de situatie of de reden, VanOoijen Accountants & Belastingadviseurs in Haarlem is u graag van dienst. Wij adviseren al sinds 1996 zowel particulieren als ondernemers op het gebied van belastingen en verzorgen onder meer de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Of het nou gaat om een particuliere aangifte of die van een ondernemer, wij bekijken uw situatie, maken uw aangifte en (indien wij een besparingsmogelijkheid zien) gaan met u in gesprek om uw fiscale positie te verbeteren.

 

Voor het verzorgen van de belastingaangifte rekenen wij de volgende tarieven:

  • Voor een particuliere aangifte ligt ons tarief tussen € 300 en € 500 exclusief btw.
  • Voor ondernemers met een eenmanszaak of die firmant zijn in een VOF ligt het tarief tussen € 500 en € 000 euro exclusief btw.

We bespreken vooraf welk tarief in uw situatie van toepassing is.

Additionele fiscale advisering vindt plaats op declaratiebasis tegen een vast uurtarief. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een eenmalig fiscaal consult over uw fiscale situatie en vragen hierover. Voor een eenmalig consult hanteren wij een standaardtarief van € 250 exclusief btw. Blijkt uw situatie toch wat ingewikkelder en is bijvoorbeeld overleg met de belastingdienst nodig, dan bekijken we op welke manier wij u verder kunnen helpen.

 

Heeft u vragen of interesse in een van onze aangifte- en adviesdiensten? Neem dan contact op. Onze medewerkers zijn u graag van dienst!