Waarom werken bij VanOoijen? 


Nieuws

Onbelaste vergoeding vaste reiskosten verlengd

De coronamaatregel dat werkgevers aan werknemers een onbelaste vaste reiskostenvergoeding kunnen geven wordt verlengd tot 1 juli 2021 (was eerder 1 april). Dit is door staatssecretaris Vijlbrief van financiën woensdag 24 maart aangekondigd.

Lees meer »

Uitbreiding corona-steunpakket

Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal van 2021.

Lees meer »

Financieel Corona Update 10-12-2020

Gisteren maakten de overheid bekend dat de steunmaatregelen die zouden eindigen per 1 januari 2020 worden verlengd. De maatregelen worden vooralsnog verlengd tot juli 2020. In het derde steunpakket lopen onder meer de NOW, TVL en de Tozo in aangepaste vorm door tot eind juni 2021.

Lees meer »

Audit of NOW statements

Zoals u op onze website kunt lezen, kan de NOW 1 met ingang van 7 oktober worden afgerekend. Inmiddels zijn vanuit het UWV en onze beroepsorganisaties de werkzaamheden die moeten worden verricht bekend. Wij kunnen u op de volgende manieren ondersteunen bij het indienen van de definitieve afrekening van NOW 1

Lees meer »

Hoge Raad geeft uitspraak in fiscaliteit AirBnB

Fiscaal was relevant hoe een verhuurder via Airbnb moet worden gekwalificeerd. Is de belastingplichtige belegger of moet er toch verder worden gekeken? Dit was van belang om te bepalen of er in box 3 of box 1 belasting werd betaald.  Het onderscheid tussen beleggen en ondernemen werd, naast het ondernemersbegrip, gemaakt middels de norm ‘’meer dan’’ normaal vermogensbeheer. De toepassing van deze norm was altijd lastig.

Lees meer »

Werkkostenregeling verruimt in 2020

Via de werkkostenregeling kunnen werkgevers onbelaste vergoedingen aan werknemers geven. De vrije ruimte die werkgevers hebben om deze onbelaste vergoedingen te geven wordt eenmalig verhoogd van 1,7% naar 3% voor de eerste € 400.000 van de loonsom per werkgever. Voor het bedrag boven € 400.000 geldt gewoon het percentage van 1,2%.

Lees meer »

Veel fouten bij doen belastingaangifte

Volgens de Belastingdienst worden steeds meer fouten gemaakt bij het doen van de belastingaangifte. Ook komen er dagelijks veel vragen binnen. Om beter te informeren, komt de fiscus nu met een campagne en een checklist. 

Lees meer »

Verlaging belastingrente niet verlengd!

De belastingrente die sinds corona is verlaagd naar 0.01% zal niet langer worden verlengd na 1 oktober. Dat betekent dat deze vanaf 1 oktober weer 4% zal zijn. De verlaging van de invorderingsrente naar 0.01% wordt wel verlengd tot 31 december 2021.

Lees meer »

Belastingplan 2021 (Prinsjesdag 2020)

Het kabinet presenteerde op deze aangepaste Prinsjesdag de Miljoenennota 2021 en het Belastingplan 2021. De maatregelen in het Belastingplan 2021 zijn sterk beïnvloed door de coronacrisis. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Lees meer »

Financiele coronamaatregelen 3.0

Het kabinet verlengt de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) per 1 oktober met 3 tijdvakken van 3 maanden. In het eerste tijdvak komen bedrijven met een omzetdaling van ten minste 20% in aanmerking voor steun. Vanaf januari 2021 moet er sprake zijn van een omzetdaling van ten minste 30%.

Lees meer »